Випадає волосся?  Робіть масаж.

Густота волосся залежить від кровообігу в шкірі голови, яке сприяє інтенсивному достатньому харчуванню волосяних цибулин.  Швидкий ритм життя у великих містах, постійні стреси, стан навколишнього середовища, не повноцінне харчування і зловживання алкоголем – все це призводить до зниження клітинного метаболізму і нормального припливу крові до коріння волосся.

Чи страждає ваше волосся від недостатнього припливу крові?  Це можна зрозуміти за станом локонів.  Якщо вони ламаються, січуться, стали сухими і помітно випадають, значить, пора посилити приплив крові до шкіри голови, щоб кров, яка в нашому організмі виконує функцію кур’єра, доставила вітаміни і мікроелементи до коріння.

Трихологи при випаданні волосся радять використовувати комплекс заходів, в тому числі в обов’язковому порядку приписують масаж шкіри голови.  Ручний вплив на шкіру голови може зняти головний біль і напругу, і також активізувати приплив крові і поліпшити харчування волосяних фолікул.  Але без підтримки з середини, проблему випадіння волосся не вирішити, тому потрібно масаж проводити в комбінації з іншими методами лікування.

 Загальні правила масажу шкіри голови проти випадіння волосся:

  • Перед масажем (для масажиста) обов’язково вимити руки, і нігті не повинні бути довгими, інакше є ризик травмувати шкірний покрив.
  • Проводьте масаж в тихому і провітреному приміщенні, щоб можна було відволіктися від думок і розслабиться.
  • Масаж роблять у напрямку росту волосся.
  • Масаж можна проводити, як і сидячій, так і лежачої позі, головне – що було комфортно.
  • Масаж виконують за допомогою кругових натискань і розтирань пальчиками пальців на шкіру голови.
  • Перед масажем потрібно дуже добре розчесати волосся, щоб вони не плуталися.
  • Використовуйте ефірні масла (іланг-іланг, лаванда, апельсин, бергамот), вони сприяють зволоженню шкіри голови, і позитивно впливають на волосяні цибулинки, стимулюють клітинний метаболізм. Для цієї ж мети можна використовувати Реп’яхову масло ТМ Doctor Herbal з гірчицею.

  • М’який пілінг перед масажем сприятиме проникненню поживних речовин в глибокі шари епідермісу, відкриє пори і видалить омертвілі клітини шкіри. Для домашнього використання ідеально підійде дрібна харчова сіль ТМ Salt Way, змішана з водою.  Наносите її м’якими круговими рухами, втираючи суміш у коріння протягом 3-5 хвилин і змивайте проточною водою.
  • Не потрібно робити масаж голови, якщо у вас грибкове ураження шкірних покривів, відкриті рани, подряпини на голові, підвищена температура тіла або підвищений тиск. Види масажу голови проти випадіння волосся Ручний масаж Це найдешевший і самий діючий вид масажу для пошкодженого волосся.

Можна використовувати класичну техніку:

  1. Починаємо з погладжування чола, надбрівних дуг і скроневої області. Робимо все легкими круговими рухами з невеликими натисками – це активізує венозний кровотік і допоможе зняти головний біль і напругу.
  2. Далі рухайтеся до потилиці у напрямку росту волосся. Не забуваємо і про тім’яну область: тут зосереджено безліч біологічно активних точок.
  3. Продовжуйте спіралеподібні розтирання по крайової лінії росту волосся від скронь до завушній раковині.

Ще одна техніка, так званий «масаж по проділах»

  1. М’якими погладжуючими і круговими рухами розминайте шкіру голови по лінії проділу спереду назад.

Легкий натяг волосся також сприяє посиленню кровообігу і притоку поживних речовин до коріння волосся.  Для цього розділіть волосся на кілька пасок і злегка потягніть кожну, уникаючи ривкових рухів.  Однак, якщо випадіння волосся досить сильне, краще не вдаватися до такої техніки масажу.

  Аромамасаж

 Ароматні ефірні масла – це джерело корисних речовин для краси і молодості шкіри і волосся.  Якщо ви віддаєте перевагу ручному масажу, зробіть його неповторними ароматами іланг-ілангу, пачулі, розмарину.  Благородні масла живлять роздратовану шкіру, стимулюють кровообіг, надають розслаблюючу дію на нервову систему. Масаж голови з ефірними маслами виконується м’якими круговими рухами, починаючи з скроневої області до потилиці.

Масаж шкіри голови щіткою

 Пам’ятайте прислів’я: для краси волосся – розчісуйте волосся 300 разів.  Це дійсно працює!  Досить ввечері покрасуватися перед дзеркалом, розчісуючи волосся, і вам забезпечений масаж голови і хороший кровообіг в шкірі.

При випаданні волосся можна спробувати масаж щіткою з натуральних матеріалів: дерево, щетина, ебоніт.  Попередньо розчешіть волосся, потім м’якими плавними рухами масажуйте шкіру у напрямку від скронь до потилиці і від скронь до чола.  Спробуйте зигзагоподібні руху.

Важливо!  Не тисніть щіткою занадто сильно: ви можете не тільки травмувати ніжну шкіру, але і спровокувати випадіння ослабленого волосся.