Миємо вікна.  Декілька порад.

Прибирання, як правило, багато господинь починають з упорядкування речей в шафах, потім переходять до прибиранні  кімнат і кухні, очищення вікон залишають наостанок.  Це не саме приємне заняття, але дуже корисне, оскільки воно допомагає залучити більше світла в кімнату, що надає затишку і легкості  кімнаті.

Сам процес миття вікон зрозумілий, але знаючи деякі тонкощі, ви зможете спростити собі роботу і отримати відмінний результат.

Перед тим як приступити до приведення вікон в порядок, не забудьте надіти гумові рукавички, щоб захистити шкіру рук від чистячих речовин.  Також за допомогою вологої ганчірки видаліть весь великий  бруд і пил з рам.  Важливо мити вікна з обох сторін, і починати краще з зовнішнього боку, щоб була можливість триматися, під час процесу і при цьому не забруднити внутрішню сторону.

 Засоби для миття вікон:

    1.Мильний розчин. Це дуже поширений спосіб серед домогосподарок, але в той же час досить трудомісткий. Для того щоб вікно блищало, його спочатку необхідно ретельно помити мильною водою, після цього кілька разів змити піну чистою і тільки потім вже протерти скло сухою ганчіркою.  Можна замінити мило на засіб для миття посуду пропорція 20-30 мл засобу на 3 л води.  Секрет цього методу в тому, що в кінці необхідно вікно протерти  добре зім’ятою  газетою.  Вона вбирає всі залишки вологи і відшліфує поверхню до блиску.

        1. 2. Сольовий розчин теж добре працює для очищення вікон. Необхідно  виконати всі ті ж дії, які були описані вище, тільки замінити мильний розчину на сольовий  і газету на капронові колготки.  А можна використовувати засіб для миття вікон ТМ «Чистий Дім» з ароматом ранкової роси, він вже містить розчин морської солі для поліпшення миючої дії.
      3. Миття пластикових вікон за допомогою скребка і спеціальної швабри з різними насадками.
      4. Крейдяний розчин. Для його приготування потрібно розчинити 2 ст.л. крейди в 1 літрі води кімнатної температури.  Цією сумішшю натерти скло, потім змити її з допомогою чистої води, протерти лляною ганчіркою або газетою.
      1. 5. Для додання склу блиску додайте у воду нашатирний спирт, лимонний сік або оцет, протріть вікно і витріть насухо лляною тканиною.
      2. 6. Спеціальні миючі засоби і серветки з мікрофібри. Тільки будьте уважні і обережні при використанні, в складі можуть бути різні небезпечні хімічні сполуки.

     

  1. Для очищення дуже брудних вікон також використовуйте розчин картопляного крохмалю. В 1 л води розводять 2 ст.  л.  порошку.  Розчин наносять на поверхню поролоновою губкою.  Очищене скло кілька разів промивають чистою водою і витирають насухо.  Або використовуйте новинку ТМ «Чистий Дім» засіб для миття  скла з ароматом лайму.  Спеціальний засіб за допомогою збалансованої формули з наявністю крохмалю, допоможе швидко очистити вікна без розведень.

Крім того іони срібла, які є в складі і відповідають за антибактеріальну дію, допоможуть зробити ваше прибирання ідеальним.