Найкращий вік для народження першої дитини.

Наукові дослідження: коли краще стати матір’ю?

У радянські часи вважалася, що відповідний вік для народження дитини до 25 років, після 25 років всіх матусь називали «старонароджуючими». Після 35 років, вже й мови не було про народження дитини, таких матусь засуджували. Сьогодні багато що змінилося, у нас прийнято народжувати первістка в 25-30 років. У великих містах ситуація змістилася в бік пізнього народження після 35 років, спочатку – кар’єра, потім – діти. Ситуація в розвинених країнах така ж. Материнство відкладають до моменту, коли вже свідомо розумієш, що час настав. До цього часу майбутні батьки вже реалізувалася в суспільстві, накопичили грошиків, побачили світ, обзавелися власним житлом. Але коли краще народжувати першу дитину. Цим питанням зайнялися вчені і проаналізували наступні чинники.

До сих пір суперечки з цього питання не вщухають. Доктор Джон Міроускі з Університету Техасу провів перше справжнє наукове дослідження на дану тему. Так, на думку фахівця, оптимальний вік для здорової жінки стати матір’ю – 34 роки.

Аргументами для такого висновку стали:

  1. Жінки в 34-35 років відрізняються міцнішим здоров’ям, ніж молоді матусі. Якось не переконливо? Вірно? Адже молоденькі здаються більш здоровими. Йдеться про те, що до 34 років жінки більш ретельно ставляться до свого здоров’я, вони систематично здають аналізи, знають всі свої хронічні захворювання, тому сюрпризів не повинно бути.
  2. При вагітності і пологах відбувається гормональних сплеск, який омолоджує жіночий організм. У 34-35 такий викид гормонів сприятливо впливає на організм, а в 20-22 роки такий сплеск може привести до дисбалансу.
  3. Що ж кажуть психологи? Жінки у віці 34-35 років відрізняються стабільною психікою і врівноваженістю. Вони готові вже повноцінно сприймати іншу людину, що впливає на міцні відносини в сім’ї.

У будь-якому випадку, рішення приймати Вам! Будьте щасливі!