Сіль для ванн. Користь чи шкода для організму людини?

Наш світ унікальний, в ньому є унікальні сполуки, які допомагають зберегти і продовжити красу, здоров’я і відновлюють позитивний баланс енергії людини. Сама природа вже подбала про те, щоб у всіх була можливість займатися профілактикою різних хвороб. Наприклад, сіль для ванн позитивно впливає на шкіру і на організм людини, заспокоює нервову систему і покращує зовнішній вигляд шкіри, роблячи її ніжною на дотик. Хімічний склад солі сприяє лікуванню багатьох шкірних захворювань, тому, бажано, щоб мішечок з сіллю був завжди під руками в домашніх умовах.

Але як то кажуть, все що лікує, може і шкодити організму. Давайте розглянемо це питання більш детальніше.

Плюси солі і її корисні властивості для прийняття ванн.

Будь-яка сіль для прийняття ванн має ряд корисних властивостей, таких як:

  • Відновлює водний баланс шкіри;
  • Покращує самопочуття;
  • Відновлює імунну та нервову системи;
  • Виводить токсини з організму;
  • Сприяє відкриттю пор і очищенню;
  • Усуває алергічні прояви;
  • Розм’якшує мозолі і натоптиші.

Перераховувати корисні властивості солі можна нескінченно. Ще в стародавній часи люди відзначили корисні властивості солі і лікували сольовими розчинами такі хвороби як, екзему, псоріаз і мікоз. Сьогодні сіль застосовується у всіх спа салонах з додаванням ефірних масел, які додатково підсилюють дію солі, для отримання косметичного ефекту, і також в санаторіях, де проводять профілактичні та лікувальні ванни. Такі ванни позбавляють від хронічних захворювань, викликаних артритом, покращують стан пацієнтів, які скаржаться на остеохондроз, хронічну втому, яка спровокована постійними стресами.

Історія застосування солі.

Сіль була відома ще в Стародавньому Єгипті. Її брали в їжу, як добавку, і були часи, коли звичайна сіль цінувалася на вагу золота. Коли з раціону людини зникала сіль, людина хворіла страшними недугами, що приводили часто до летального результату. Але коли сіль знову додавали в раціон, всі недуги уходили.

Тільки на початку двадцять першого століття, азійські лікарі почали використовувати сіль для прийняття ванн. Її чудодійні лікувальні властивості дозволили перейняти досвід використання природного мінералу для лікування ряду хвороб в різних країнах.

Види солей для ванн.

Сьогодні не обов’язково їхати на море, щоб поринути у воду з сіллю, досить придбати сіль для ванн в аптеці або магазині, і зробити процедуру вдома. Вибір солей для ванн досить широкий, головне вибрати сіль з потрібним складом. Отже, глобально існують 2 види солі: морська і кухонна.

Кухонна сіль нейтральна за своїм складом, основний інгредієнт кухонної солі – хлорид натрію, корисний хімічний елемент. Таку сіль, як правило, додатково збагачують екстрактами і ефірними солями.

Морська сіль за своїм складом більш унікальна, і містить багато корисних мінералів, які компенсують мінеральний дефіцит людського організму. Завдяки такому широкому складу для людей, які думають про оздоровчий ефект,краще вибирати морську сіль для прийняття ванн.

Правила прийняття сольових ванн.

Для того, щоб отримати виражений лікувально-профілактичний ефект необхідно провести курс сольових ванн протягом 10-12 днів. Один день – 1 ванна. Після курсу рекомендується зробити двох місячну перерву.

Кращий час для проведення сольових ванн – це вечір, коли можна спокійно розслабитися і відпочити без суєти. Температура води повинна бути в межах 36-42 градуса. Після кожної ванни необхідно обов’язково сполоснути тіло водою без мила, а потім розтерти тіло жорстким рушником, а потім – відпочивати як мінімум 30 хвилин. Після відпочинку можна додатково зволожити шкіру олією або молочком для тіла.

Протипоказання.

Є кілька моментів, коли краще не вдаватися до застосування сольових ванн. Людям у яких є гострі запальні захворювання, високий артеріальний тиск або серозні проблеми з серцем краще не захоплюватися ваннами. Також сольові ванни, особливо гарячі, не бажано приймати при вагітності, особливо якщо є тонус матки, якщо є будь-які злоякісні утворення. Не можна приймати сольові ванни при цукровому діабеті і тромбозі.

В даному випадку можна відмовитися від дорогих косметичних засобів на користь морської солі, ванни з якої сприятливо впливають і омолоджують весь організм.