Для початку, давайте розберемо питання: чи потрібна сіль людському організму?

ХАРЧОВА СІЛЬ

З незапам’ятних часів людство використовувало сіль як приправу до страв. У стародавні часи сіль отримували, спалюючи рослини, вимочені в морській воді, а золою посипали їжу. Потім люди навчилося випаровувати морську воду для отримання солі. У всі часи через соляних промислів велися суперечки і кровопролитні війни.

Сіль, як і вода, необхідна для нормальної життєдіяльності людини, беручи участь в складних обмінних процесах в організмі. 0,9% -й розчин хлориду натрію (куховарська сіль) в воді – фізіологічний розчин – входить до складу крові, лімфи, шлункового соку і слини. Вода і сіль визначають тонус клітин організму, обмін речовин, процеси дихання і травлення, забезпечують передачу нервових імпульсів, рух м’язів. Зміни вмісту солі в плазмі крові призводять до коливань артеріального тиску, порушення обміну речовин і важких наслідків.

Сіль (хлорид натрію) організм не виробляє, а отримує ззовні. У тілі дорослої людини міститься близько 250 грамів солі. У процесі життєдіяльності сіль постійно витрачається. Ознакою нестачі солі може бути головний біль, слабкість, запаморочення, нудота. Якщо сіль не буде надходити в організм досить довгий час, настає порушення водно-електролітного складу організму, і людина гине.

Фізіологічна потреба людини в повіреної солі – близько 5-6 грамів на добу. Люди, що живуть в жаркому кліматі, потребують більшої кількості солі, щоб компенсувати її втрату при потовиділенні. У вегетаріанському раціоні, багатому калієм, хлористого натрію часто не вистачає. Розсіл є універсальним засобом при отруєннях, похмілля, токсикоз вагітних.

Навіть найпривабливіше блюдо несмачно без солі.

Харчова сіль «Salt Way».

Сіль (від латинського “sal”, грецького “hals”) – означає “море”. Багато тисячоліть людство використовує її як приправу до страв. Про отримання солі з морської води випарюванням згадують Гіппократ (V століття до н. Е.) І Аристотель (IV століття до н. Е): «Сонце притягує найтоншу і найлегшій частина морської води і підносить її догори; солоність ж осідає через свою щільності і ваги, і таким шляхом виходить сіль ».

Морська сіль корисніше кам’яної, завдяки багатому мінеральному складу. Надаючи благотворний вплив на роботу всього організму, морська сіль допомагає попередити багато серйозних захворювань. Вживання морської солі забезпечує нормальний водно-електролітний баланс в організмі, зміцнює імунітет, нормалізує обмінні процеси в організмі, стимулює травлення, перешкоджає накопиченню токсинів, сприяє зниженню зайвої ваги. Особливо корисно використання морської солі як альтернатива йодуванню кам’яної, в районах з недостатністю йоду та інших мікроелементів навколишньому середовищу (Західна Україна).

Рекомендується при приготуванні їжі використовувати морську і кам’яну сіль в співвідношенні 1: 1, або використовувати тільки морську.

Морська сіль «Salt Way» – це натуральна морська сіль Чорного моря, випарена сонцем, що дозволяє зберегти максімумполезних мінералів і мікроелементів, ніжно підкреслити смак блюд.

Морська харчова сіль «Salt Way» – абсолютно натуральний і корисний продукт. Вона видобувається екологічно чистим способом: випарювання морської води під впливом сонячних променів, що надає солі приємний і легкий «присмак» моря. Завдяки природній кристалізації, морська сіль не втрачає своїх корисних властивостей і є найціннішим натуральним джерелом мінералів і мікроелементів, таких як: K, Mg, Ca, Mn, Cu, Fe, Zn та інші, які життєво важливі для нормального функціонування організму.

Виробництво харчових продуктiв морська сіль «Salt Way» отримується з вод Чорного моря, крім відчутної користі для організму, додасть вашим стравам неповторний смак і аромат. Рекомендується використовувати для приготування любімихблюд, а також в готову їжу перед подачею на стіл. Рекомендоване добове споживання солі 5-6 г.

Харчова сіль «Salt Way» Аджарська з прянощами.

В Аджарії, також як і по всій Грузії, особлива увага приділяється кухні. Процес приготування і апробування їжі в Грузії зведений в ранг культурного ритуалу. Грузинські страви відрізняються своєю неповторністю і пікантність.

У морську харчову сіль ТМ «SaltWay» Аджарська входить багатий ароматний букет трав і прянощів, серед яких коріандр, перець чорний, часник сушений, кріп і петрушка.

Ця композиція чудово гармоніює з різними соусами, салатами, а також з овочами, м’ясними, рибними та грибними стравами.

Завдяки харчової солі з прянощами ТМ «Salt Way» Аджарська Ви з легкістю можете приготувати на своїй кухні справжні кулінарні шедеври.