Неочевидні причини випадіння волосся.

          Добова норма випадіння волосся для жінки вважається – сто. Але як порахувати і зрозуміти, що ваше випадання в  нормі,чи вже існує проблема. Можна провести нескладний експеримент: протягом дня перед розчісуванням проведіть рукою по всій довжині волосся. Якщо на руках залишиться прядка більше 15 волосин – пора вживати заходів. Менше – все в нормі.

У медицині виділяють  дві головні причини випадіння волосся: сезонність (осіннє – весняний авітаміноз) і післяпологовий гормональний збій (3-5 місяців після народження дитини). Хороша новина в тому, що густота волосся відновлюється з часом. Але крім цих офіційних причин є ще кілька, які зменшують товщину і кількість волосся. До них відносяться: стреси, постійна фарбування або завивка, використання плойок і гарячих фенів, прасок і т.д.

Але існують кілька причин зменшення шевелюри, про які ви напевно не замислювалися і не пов’язували випадіння волосся з ними. А саме:

  1. Високий хвіст.

Він ефектно виглядає. Дизайни  дуже люблять таку зачіску, вона візуально подовжує шию і робить довше овал обличчя. Але при постійному використанні такої зачіски і тугому затягуванні пучка, порушується зростання цибулинок і це може викликати додаткове випадіння, особливо на верхній частині голови, на яку припадає все зусилля від «кінського хвостика». В результаті після 30-ти ви можете спостерігати, що волосся стали рідшати. Давайте волоссю відпочинок.

  1. Африканські косички

Це одна з найнебезпечніших зачісок особливо для власника тонкого волосся. Для представників Африки, у яких жорстке і густе волосся, кіски це альтернатива догляду за волоссям,  для європейців косички і дреди не підходящий вибір.

  1. Солодке

Наукові дослідження в США, проведені в 2000 році, довели, що люди, які страждають від високого кров’яного тиску і ожиріння, викликаного інсуліном, набагато частіше лисіють. У східній медицині вважається, що велика кількість цукру впливає на капіляри і слабшають волосяні фолікули.

  1. Дієта

Дієти позитивно позначаються на втраті ваги, але можуть негативно вплинути на кількість волосся. Недостача певних вітамінів – ось причина. З цього худнути необхідно під наглядом дієтолога. Волосся на 80% складається з кератину, для синтезу якого необхідний тваринний білок, прийом, в їжу якого може бути обмежений в період дієт.

  1. Стрес

Після сильного емоційного зриву або на тлі депресій волосся можуть випадати великими пучками і утворювати локальні зони алопеції. Все це може бути наслідком сварки з чоловіком або конфлікту в офісі. Для спочинку практикуйте медитації.

  1. SLS, SLES

Самі по собі слеса можуть не безпосередньо впливати і стимулювати випадіння волосся. У зв’язку з тим, що вони містяться в шампунях, вони відмінно вимивають волосся і коріння, знежирюючи їх настільки, що доводять до зневоднення і призводить до ламкості і випадінню волосся. Віддавайте перевагу без слесним шампуням, наприклад, ТМ Doctor Herbal  новинки, яка нещодавно вийшла на ринок.

  1. Рушник

Сильно не стягуйте рушником мокре волосся. Після миття рекомендується злегка просушити волосся і не замотувати  рушник. Мокре волосся – найбільш вразливе  і додаткові маніпуляції з ними дуже ризиковані, їх необхідно звести до мінімуму. Якщо ви поспішаєте – кілька разів акуратно промокніть волосся, щоб зібрати надлишки вологи, уникаючи тертя.

  1. Тютюн і алкоголь

По цьому пункту, сподіваюся, немає необхідності в поясненні. Шкідливі звички не приносять користі організму, в тому числі і волоссю.