Гарний манікюр в домашніх умовах – це легко і швидко!

Ніжні доглянуті руки – візитна картка кожної дівчини. Виконуючи домашню роботу, прибирання, готування і миття посуду, все це псує зовнішній вигляд рук. Але в той же час в домашніх умовах можна і потрібно підтримувати красу рук і манікюру.

Ось кілька порад для домашнього манікюру:

  1. Зняття лаку.

Для того щоб зняти лак швидко є маленька хитрість – перед тим як приступити, спочатку вимийте руки милом, для того щоб знежирити нігті, і тоді лак буде зніматися на порядок легше. Змивку для лаку рекомендується використовувати без ацетону, вони не так псують нігті.

  1. Кутикула не панацея, немає необхідності її обрізати.

Кутикула – це природний захисний шар шкіри, який необхідний для нігтя. Важливо пам’ятати, що чим більше і частіше обрізається кутикула, тим швидше вона росте, при чому з запасом. Перейти на необрізний манікюр просто – необхідно не чіпати її протягом 3 тижнів, при цьому організм зрозуміє, що кутикулі більше нічого не загрожує і її можна вже нарощувати. В цьому періоді активно доглядайте за руками і нігтями, зволожуючи їх маслом і живильними кремами, задирки акуратно зчищають м’яким кутом пилочки, але не зрізайте ножицями.

  1. Ванночки для рук – важлива процедура.

Використовуйте для ванночок морську сіль. Є вже готові ванночки для рук ТМ Doctor Salt «c зволожуючим трав’яним комплексом» або для нігтів ТМ Doctor Salt «з вітамінним комплексом», до складу яких входить натуральна морська сіль і комплекс екстрактів і ефірних масел. Використання таких ванночок, допомагає зміцнити м’які і ламкі нігті. У воду можна також додати пару крапель йоду, а для отримання ефекту відбілювання використовуйте сік лимона, який додається в мильну ванночку. Для кращого очищення і розм’якшення шкіри можете використовувати ванночки з додаванням харчової соди і перекису водню (в поєднанні 2 до 1). Для сухих нігтів використовуйте ванночки з теплою олією, воно живить і робить нігті більш еластичними.

  1. Вибирайте пилочку для шліфування.

Чим більше гладка поверхня нігті, тим краще і рівніше лягає лак, для цього використовуйте пилочку для шліфування поверхні нігтя. Її не можна використовувати дуже часто, рекомендується не рідше 1 раз в 2 тижні.

  1. Нігті не можна обрізати.

Коли Ви обрізаєте ніготь ножицями, він зазвичай трансформується і розшаровується. З цього користуйтеся пилочкою, коли ніготь підпилюється, то вільний край весь час «запечатаний», при цьому нігті будуть менш ламкими і крихкими. Спилювати нігті це довго, і для того щоб прискорити процедуру використовуйте дві пилочки – грубозернисту і дрібнозернисту, яку будете використовувати в другу чергу, для завершення процедури. В результаті вона вирівняє край нігтя.

  1. Рукавички.

Будь-які господарські домашні справи робіть в рукавичках, особливо ті які пов’язані з водою і миючими засобами. Коли вам захочеться зробити щось швидко без рукавичок, зупиняйте себе, оскільки потім будете шкодувати. На руки макіяж не зробите і не заховаєте отриманих дефектів.

  1. Лак наноситься в 2 етапи.

1 шар лаку може стиратися від торкання про предмети і манікюр буде виглядати не акуратно, для того щоб уникнути такої ситуації, наносити 2 шари лаку і при необхідності використовуйте закріплювач.

Нехай Ваші руки і манікюр завжди виглядають на всі 100%.