Речі, від яких необхідно позбутися, щоб зберегти здоров’я.

 Є речі з якими необхідно розлучатися. Від цього кроку залежить ваше здоров’я. Давайте розберемося, від яких речей необхідно позбавлятися.

Ароматні  спреї для повітря

Ці продукти, на перший раз нешкідливі, але містять хімічні речовини, які у великих дозах можуть бути небезпечні для людини. Якщо є питання з неприємними запахами, шукайте причину, усувайте її і частіше провітрюйте приміщення.

Газовані напої

Содові і всілякі колли смачні. Але завжди пам’ятайте, вчені вже підтвердили, що штучні підсолоджувачі знаходяться в складі будь-якого газованого напою – шкідливі! Коли ви хочете пити – пийте воду. Якщо ви хочете що-небудь солодке – пийте натуральний сік.

Старі кросівки

Якщо ви займатися спортом, ви знаєте, що спортивне взуття дуже важливе. Однак термін життя кросівок не повинен перевищувати шести місяців, інакше у вас може з’явитися грибок.

Стара зубна щітка

Всі стоматологи світу рекомендують своїм пацієнтам змінювати свою щітку щомісяця.

Зайві речі

У всіх є речі, які не використовуються взагалі або використовуються, але вкрай рідко. Сюди ж можна віднести сувеніри та подарунки, які припадають пилом, займають місця, якісь навіть набридли чи не подобаються, але викинути рука не піднімається. Утилізуйте речі, які ви не використовували протягом цілого року – віддайте, продайте, передаруйте, але потрібно звільнитися від зайвих речей.

Стара їжа і продукти в холодильнику

Якщо ви відкриєте свій холодильник, то швидше за все виявите там ті продукти і їжу, яку вже треба давно викинути. Також пройдіться по полицях, перевірте терміни придатності круп, консервів і т.д. Утилізуйте пакетики зі спеціями, які лежать у вас відкритими більше 3 місяців, і замініть їх новими.

Прострочена косметика

Чи знаєте ви, що, наприклад, на вашому олівці можуть утворюватися шкідливі мікроорганізми, а ви не знаючи цього, підводите їм очі щодня. Рекомендуємо міняти олівець для очей раз в три місяці, навіть якщо він у вас ще не закінчився. Регулярно перевіряйте свою косметику і оновлювати її. До речі, сонцезахисні лосьйони та спреї мають короткий термін придатності. Куплений  в минулому році засіб, буде ефективним  в цьому році. Ніколи не користуйтеся простроченим  і у вас не буде проблем зі шкірою.

Ємність для зберігання контактних і кольорових лінз

Їх потрібно міняти раз в три місяці, але багато людей продовжує цей період до року. Це може привести до запалення очей.

Брудні і засмічені фільтри

Багато людей ігнорують зміну фільтрів в побутовій техніці. Насправді, там збирається пил і бруд, яка може поставити під серйозну загрозу ваше здоров’я.

Старі бюстгальтери

Бюстгальтери не зношуються довгий час, одна це не привід довго їх носити. Вони мають властивість розтягуватися і в підсумку погано підтримують груди, що загрожує не тільки поганим зовнішнім виглядом, але і проблемами зі здоров’ям. Регулярно оновлюйте гардероб новою білизною. Це не тільки питання моди.

Мочалки і кухонні губки

Губка, якої ви миєте посуд, є однією з найбільш супербрудних  предметів у вашому будинку. Навіть брудніше туалету. Вона збирає мікроби всередині себе. Це стосується і мочалки.

Дошки для різання

У кухонній дошці зберігається дуже багато мікробів (навіть якщо ви їх не бачите – це не означає, що їх там немає). Там бактерії починають розмножуватися. Регулярно міняйте кухонні дошки.