Потужне енергетичне джерело для волосся і шкіри.

Мова йде про дріжджі в косметиці.

Застосування дріжджів для косметичних цілей почалося ще в давнину. Наші пращури помітили, що пивні дріжджі знімають подразнення від укусів комарів, зменшують юнацькі вугрі, мають властивість розгладжувати зморшки і звужують пори. Ополіскування волосся спонукає до додаткового блиску і пожвавленню.


Сьогодні дріжджі активно використовують в косметології у вигляді дріжджового екстракту або гідролізату. Вони є потужним енергетичним джерелом, забезпечує процес оновлення клітин шкіри, епідермісу. Дріжджі, які застосовуються в косметиці у вигляді дріжджового екстракту, служать потужним енергетичним джерелом, що сприяє оновленню клітин шкіри і поліпшенню метаболізму дерми і епідермісу.

Деякі вважають, що така біологічно активна добавка як дріжджі – це пережитки минулого, але на сьогодні – це натуральний компонент, який допоможе впоратися з жирною шкірою і підживити суху. Необхідно відзначити такі основні дії дріжджів на шкіру, як:

  • Антиоксидантна дія.
  • Активатор обмінних процесів, що стимулює споживання кисню і синтез АТФ за рахунок активізації мітохондрій в клітинах шкіри, таким чином активізується процес оновлення і омолодження.
  • Захист шкіри від впливу зовнішніх факторів (забрудненого середовища і зовнішніми вільними радикалами).
  • Сприяють захисту шкіри від фото пошкоджень.
  • Сприяють живленню і зволоженню шкіри, покращуючи її мікрорельєф.
  • Себорегулирующее функція (зменшення вироблення шкірного сала і збалансування роботи сальних залоз).

Для посилення дії дріжджів, їх поєднують з ультрафіолетовими фільтрами, отримуючи на виході рецептури для захисних засобів сонячних променів з додатковим anti-age ефектом. У поєднанні з таким компонентом як сорбітол, косметологи підсилюють захисні функції шкіри, досягають зменшення почервоніння і запалень, прискорюють загоєння шкіри, допомагають зменшити прояви розтяжок на шкірі. Для отримання більш вираженого омолоджуючого ефекту використовую дрібні частинки дріжджів молекули – полісахариди, ці молекули допомагають зібрати, зберегти і підтягнути вологу до поверхні епідермісу. Результатом є більш пружна шкіра, а зморшки «виштовхуються» з середини, шкіра стає рівною і молодшою. Також, компонент екстракту дріжджів Saccharomyces cerevisiae, здатний зменшити наявність темних кіл під очима за допомогою поліпшення локальної мікроциркуляції.

 Кому корисні дріжджі

          • Для старіючої шкіри при комплексному противіковому догляді, як агент проти зморшок.
          • Для догляду за шкірою із зайвою жирністю і комплексного лікування акне.
          • Для відновлення гарного кольору шкіри, боротьба з землистим кольором шкіри.
          • Як засіб для загоєння ран.
          • Для відновлення пошкодженого волосся.

Протипоказання

Це один з найбезпечніших компонентів в косметиці. Основне питання до екстрактів дріжджів у фахівців викликає його підвищена абсорбція шкірою. Ніякі інші дослідження не виявили протипоказань до використання його в косметиці.

Де використовується

Згідно з Регламентом Європейського Союзу, ефективна концентрація екстракту дріжджів в косметиці по догляду за шкірою 2-4%. У продукти по догляду за волоссям рекомендована доза введення 0,5%.

Екстракт дріжджів активно додають в тоніки, крему, пілінги, маски для обличчя в шампуні, бальзами-маски. Наприклад, ТМ Doctor Herbal використовує гідролізат пивних дріжджів в лінійці по догляду за ослабленими, тонкими, пошкодженими волоссям в Енергетичному шампуні і бальзам-масці «На пивних дріжджах з лляною олією». У цій лінійці, розробленої фахівцями французької компанії Global Di Co, гідролізат дріжджів використовується для активного харчування цибулинок, зміцнення структури і стимулювання росту волосся. Для посилення дії дріжджів в рецептуру додали лляну олію, яка обволікає волосся по всій довжині, зміцнюючи і надаючи м’якість на дотик. Екстракт імбиру, як активатор обмінних процесів в  шкірі голови, додають для стимулювання оновлення волосся.

Реп’яхову олію «На пивних дріжджах» ТМ Doctor Herbal спеціально розроблено для активного відновлення сухого і пошкодженного волосся. Використання реп’яхової олії з активними добавками – це не просто додатковий догляд, а профілактика і лікування волосся. Екстракт пивних дріжджів, який використовується в реп’яховій олії ТМ Doctor Herbal, містить білок, амінокислоти, вітаміни групи В і мінеральні речовини (цинк, кальцій), які активно живлять волосяний фолікул, для стимулювання росту здорового волосся. Спосіб використання реп’яхової олії простий. Потрібно нанести за допомогою розпилювача олію на шкіру голови і коріння волосся, втерти в шкіру масажними рухами, для того щоб підживити кінчики волосся – нанести і на кінці. Одягніть поліетиленову шапочку, закутайте голову рушником на 20-30 хвилин. Процедуру проводити 1-2 рази в тиждень. Для отримання вираженого ефекту використовуйте олію протягом 2 місяців.

 Звідки беруть екстракт?

Для косметики використовую спеціальні виведені штами дріжджів, які виробляють певні ферменти або білки. Такий спосіб дозволяє добитися високої концентрації активних молекул і відповідно більшої ефективності продукту.
Як правило, для косметичних засобів використовують Saccharomyces cervisiae (пекарські дріжджі). Сам дріжджовий екстракт випускається у вигляді порошку або пудри, рідше він може являти собою прозорий жовто-коричневий розчин.