Як визначити чи пористе у Вас волосся і що з цим робити?

Всі дівчата мріють про красиве і доглянуте волосся, щоб вони завжди сяяли здоров’ям і красою. Однак іноді волосся надає купу клопотів, вони ламаються, плутаються, не лягають в зачіску, кінчики січуться або втрачають блиск. Такі питання виникають в основному з пористим волоссям, але при цьому, якщо правильно доглядати за волоссям, можна досягти гарного ефекту. Ось так і виходить, що жили собі нормально, а тут звідки  не візьмись взялося пористе волосся. Що робити? Куди бігти?

Що таке пористе волосся?

Якщо у Вас волосся виглядає млявим, тьмяним, жорсткі на дотик і їм не вистачає еластичності і блиску – у вас пористе волосся. Якщо подивитися під мікроскоп  таке волосся, ви побачите таку картинку:

Для розуміння того що необхідно робити, давайте спочатку розглянемо механізм виникнення такої проблеми. Давайте розглянемо здорове блискуче волосся під мікроскопом, і ми побачимо, що лусочки, які покривають волосся, дуже щільно туляться один до одного, це можна порівняти із закритою ялинковою шишкою. І під впливом негативних факторів лусочки, як у шишки, починають відкриватися і задиратися.

Як результат волосся стає схоже на губку і швидко накопичує пил, жир і практично не піддається рівномірному перефарбуванню і відповідно виглядає не дуже привабливо. При цьому , якщо не почати активно відновлювати волосся, то можна втратить частину улюбленої коси. Чим раніше зайнятися доглядом за такими волоссям, тим краще. В ідеалі, потрібно звернутися до трихолога (медичний фахівець який займається проблемою волосся), але якщо з якихось причин Ви відкладаєте діагностику, то можна буде використати наступні поради:

  • Діємо зсередини. Брак вітамінів може привести до погіршення стану волосся. Попийте вітаміни, плюс потрібно обмежити споживання гострих і жирних страв, збільшіть в раціоні кисломолочні продукти, фрукти і овочі. Важливо пити воду напротязі дня, щоб організм не втрачав вологість. Добова норма води приблизно 1.5-2 л.
  • Обмежуємо сушку волосся феном і його вирівнювання. Бажано відмовитися від складних укладок з використанням великої кількості лаку і не стягуйте сильно, щоб не здавлювати волосся.
  • Догляд за волоссям. Для початку, можливо, все ж доведеться підрізати кінці гарячими ножицями, щоб запечатати кінчики і привести зачіску в більш доглянутий вигляд. Потім варто зайнятися відновленням, при цьому необхідно правильно підібрати шампунь. Важливо щоб це був шампунь на безпечній неагресивній основі. Читайте склад і вибирайте шампуні без SLS і SLES. В такому випадку підійдуть шампуні ТМ Doctor Herbal  «Перепелиний жовток з мигдальною олією, для збереження кольору і відновлення фарбованого, мелірованого волосся» або «На пивних дріжджах з лляною олією, для ослабленого тонкого, пошкодженого волосся». Ці шампуні створені на міретній основі, і дуже щадяще вимивають волосся. До шампуню обов’язково необхідно підібрати бальзам-маску. Адже основне завдання бальзам-маски живити волосся по всій довжині, запечатати відстовбурчені лусочки і надати волоссю здоровий вигляд. В лінійці  ТМ Doctor Herbal  запропоновані і бальзам-маски під аналогічними назвами, як і шампуні «Перепелиний жовток з мигдальною олією, для збереження кольору і відновлення фарбованого, мелірованого волосся» або «На пивних дріжджах з лляною олією, для ослабленого тонкого, пошкодженого волосся». Бальзам-маски дію не тільки на волосся, але і на цибулину волоса, що дуже важливо в процесі відновлення волосся. Адже саме волосся можна тільки зовні поліпшити, це вже мертва частина, а для того щоб виростити красиве волосся, потрібно впливати на цибулину. Додатково живити її корисними компонентами, які містять бальзам – маски ТМ Doctor Herbal: гідролізат пивних дріжджів – відмінно зміцнює і стимулює ріст волосся; олія льону – живить цибулину; настій кори дуба – позитивно впливає на шкіру голови і вирішує питання з випадінням, за рахунок вмісту дубильних речовин, до її складу також входять кислоти, білкові речовини, пектини, флаваноіди, левулін, кверцитин, пентазони, флобафен і деякі інші; екстракт імбиря – активізує обмінні процеси і має сильну дію на волосяну цибулину, що покращує процес зростання. Екстракт перепелиних яєць – це унікальний компонент, який містить біологічно активні речовини, великий рівень заліза, калію, фосфору і лецитину. Мигдальна олія містить фітостроли і вітаміни Е і F, які допомагають нормалізуватися діяльність сальних залоз.

 

За підсумком можна відзначити, що пористе волосся піддається відновленню, необхідно тільки старання і терпіння. Але як то кажуть краще проблемі запобігти, ніж боротися з наслідками, тому, ставтеся з любов до свого волосся, не робіть екстремальних дій!