Купання дітей з використанням морської солі.

 Ванни з морською сіллю позитивно впливають на організм людини в цілому. Що стосується дітей, це правило не є винятком. Морська сіль містить безліч мікро- і макро елементів, які позитивно впливають на шкіру й обмінні процеси. Часто лікарі приписую курс ванн з морською сіллю для загальнозміцнюючого ефекту, так і для лікування.

У педіатра морську сіль використовую досить часто для усунення у дітей неврологічних розладів, рахіту і родових травм. Користь від сольових ванн очевидна, вона:

  • покращує сон малюка;
  • зменшує частоту кишкових кольок;
  • знижує рівень пітливості;
  • позитивно впливає на органи дихання;
  • стимулює обмінні процеси;
  • позитивно впливає на опорно-рухову систему;
  • застосовується для лікування потнички, діатезу і дерматитів.

Правила застосування сольових ванн для дітей.

Для того щоб ванна з морською сіллю принесла користь, необхідно дотримуватися таких правил:

температура води повинна бути на рівні 36 -38 ° С;

тривалість процедури для немовлят (від 6 міс.) – 10 хвилин, для діточок старшого віку – 20-30 хвилин;

кількість солі на ванну – дивіться на упаковці морської солі. Приміряне – це 150 г на ванну;

перед тим як опускати дитини в ванну, переконайтеся, що морська сіль вся розчинилася, для цього краще сіль висипати під струмінь води;

перед тим як купати дитину у ванній з морською сіллю необхідно проконсультуватися з педіатром, оскільки є ряд протипоказань, при яких приймати ванну з морською сіллю приймати не можна;

потрібно стежити за тим, щоб вода не потрапляла в очі, щоб не було заковтування води;

після купання обов’язково промийте дитини простою водою без мила і витирайте рушником;

приймайте ванни ввечері, перед сном, через 1 годину після їжі і за годину до сну;

Як вже було сказано, в морській солі міститься ряд мікро- і макроелементів необхідних організму, перерахуємо їх властивості:

Натрій підтримує водно-сольовий баланс і регулює нервово-м’язову діяльність організму, сприяє активізації травних ферментів, бере участь в м’язових скороченнях, нормалізує функцію нирок, нормалізує артеріальний тиск. Брак в організмі призводить до зневоднення, втрати апетиту, порушення кровообігу.

Калій забезпечує правильну роботу серцевого м’яза, поліпшує обмінні процеси, сприятливо впливає на ріст нових клітин

Кальцій бере участь у згортанні крові, формує клітинні оболонки, грає велику роль в загоєнні ран і попередженні інфекцій. Забезпечує антистресовий ефект і має протиалергічну дію. Недолік може викликати порушення нормальної роботи м’язових і нервових тканин.

Магній вкрай необхідний для засвоєння мінеральних речовин і вітамінів, бере участь у передачі нервових імпульсів і передачі інформації на генетичному рівні клітинному обміні і розслабленні м’язів, це антистресовий мінерал, необхідний для нарощування м’язової маси. Стійкий дефіцит може призвести до порушення кровообігу, виникнення серцево-судинних захворювань, розвитку рахіту у дітей.

– Марганець бере участь у формуванні кісткової і сполучної тканини, сприяє нормалізації вуглеводного і жирового обміну, зміцнює імунну систему, сприяє загоєнню рани, нормальній роботі головного мозку.

Мідь перешкоджає розвитку анемії.

Бром заспокоює нервову систему.

Йод регулює гормональний обмін. При дефіциті в дитячому віці спостерігається недорозвинення у фізичному та інтелектуальному плані.

Хлор бере участь в утворенні шлункового соку і плазми крові. Допомагає виводити з організму шлаки і токсини. Покращує роботу печінки, нормалізує травлення. Брак викликає випадіння волосся і зубів, призводить до набряків.

Цинк бере участь в утворенні еритроцитів і інших елементів крові, у формуванні імунітету і підтримці функції статевих залоз, сприяє розвитку кісткових тканин, перешкоджає зростанню пухлин.

Залізо бере участь в транспортуванні кисню і процесі утворення еритроцитів.

ТМ «Дочки Синочки» випускає морську сіль для дітей, основна особливість якої це порційне фасування солі, що дає можливість мамам не розраховувати, скільки солі необхідно додавати, 1 пачка 150 г застосовується на 1 ванну, в упаковці 3 порції.

Морська сіль містить додатково екстракти натуральних рослин, таких як, ромашка і календула, череда і шавлія, які додатково допомагають зняти подразнення на шкірі дитини. Крім того, сіль не містить барвників, які можуть викликати алергічні реакції.

Приймайте ванни з задоволенням. Нехай ваші малюки завжди будуть здорові!