Захист від бактерій в громадських місцях.

Ми живемо в світі бактерій і вірусів, які для людського ока не видимі, але вони активно впливають на нас, впливаючи на наше життя. Особливо люди схильні до різних заражень у великих містах в громадських місцях. Неможливо себе обмежити від поїздок в громадському транспорті, походу в лікарню або в гіпермаркет.
Також місцями «небезпечним» можна назвати фітнес-клуби, басейни та сауни. У цих місцях теж необхідно бути напоготові. Ми всі розуміємо, що для запису в басейн потрібна довідка від дерматолога, як правило, її отримують за допомогою швидкого огляду лікаря, а той зовсім купують. Але до душових в фітнес-клубах, СПА-салонах і саунах, це правило зовсім не відноситься.
Вірогідність зараження інфекціями, які передаються статевим шляхом в громадських місцях мінімальна. Це пов’язано з тим, що збудники цих інфекцій не стійкі в зовнішньому середовищі, і вони гинуть поза організмом людини. В окремих випадках у жінок, які відвідують басейни, через дії хлорованої води на жіночу флору, може виникати гарднерельоз.
Ми повинні розуміти, що існує частина мікроорганізмів для яких зовнішнє середовище – це «зал очікування», так на приклад, можна легко заразиться мікозів (грибкове зараження слизової) просто гуляючи босоніж в громадській душовій або біля басейна. Перші ознаки такого ураження – це лущення шкіри, поява сверблячих пухирців, зміна на нігтьовій пластині. При користуванні чужим рушником можна заразиться квітковим лишаем, що проявляється лущенням, свербежем пухирців різного кольору.

Окрема історія з громадськими туалетами, де можна підхопити цілий букет. Такі принади як генітальний герпес, який проявляється у вигляді почервоніння і набряку, згодом виявляються висипання у вигляді міхурник на статевих органах. Також дотик ділянкою шкіри до поверхні, яка заражена, може стати причиною виникнення молочниці, що викликає свербіж і неприємні виділення.

Захворювання «брудних рук», або кишкову паличку, стрептокок або стафілокок, можна отримати бонусом в громадській їдальні. Як не крути, ми буквально оточені патогенними мікроорганізмами, однак головне – розуміти, як нам можна їм протистояти.

Для того щоб звести ризики до мінімуму, необхідно:

  1. Дотримуватися елементарних правил гігієни. Мити руки перед їжею. У громадських місцях слід уникати кускового мила і додатково використовувати бактерицидні гелі для рук. Наприклад, ТМ Vital Charm пропонує на вибір 4 види гелів, Д-пантенол без аромату, С ароматом пелюсток орхідеї, С ароматом мандарина, і С ароматом чайної троянди. Такий гель повинен бути в кожній сумочці, його легко наносити, потім він протягом 30 секунд висихає на руках залишається приємний, ніжний аромат.
  2. У громадських туалетах обов’язково використовуйте серветки для обідка унітазу.
  3. В басейни, сауни обов’язково беріть гумові шльопанці і користуйтеся тільки особистим рушником.
  4. Після басейну приймайте душ, щоб змити залишки хлорки і органічні залишки, які потрапляють у воду, наприклад слина і піт. Обробіть стопи антисептиком.
  5. Перш ніж сісти на лавочку голою попою, покладіть рушник.
  6. Якщо санітарні умови установи Вас насторожують, то краще відмовитися від відвідування такого басейна або сауни.
  7. Ризик зараження збільшується у людей зі зниженим імунітетом, і тому після недавно перенесених хвороб необхідно утримаються від відвідувань басейнів. У цей період краще доповнити раціон вітамінами, фруктами і кисломолочними продуктами.